Info

Jonas – Først Til Sidst

”Mange nye, unge kunstnere rykker grænserne for, hvad genren kan. Der er plads til at være sårbar, poetisk, melankolsk og abstrakt. Jeg synes, at r&b har fået en ny dybde. Det har givet mig blod på tanden, og fået mig til at forelske mig i musikken på ny.”, siger Jonas der den 25. september debuterer på dansk med albummet ”Først Til Sidst”.

Jonas har beskæftiget sig med soul og r&b i mere end 30 år, og pladedebuterede i 1999 med gruppen Jonz. Siden da er det blevet til 2 solo-albums, medvirken på masser af andre projekter og udgivelser, turnéer i det meste af verden, og i amerikanske medier er han endda blevet udråbt som The Godfather of Scandinavian Soul.

Nu er Jonas klar med sit første album på dansk, med titlen “Først Til Sidst”. Det mest personlige album til dato. Skabt i samarbejde med bl.a. Kalle Louai, Tais (HuKaos), Højer Øye, Lord Siva, Jens Ole McCoy og Hans Philip (Ukendt Kunstner). Hvor de forrige albums “Sweet Dreams Guaranteed” og “W.A.I.T.T.” kredsede om neo soul og den meget organiske lyd, har det nye album for Jonas været en mulighed for at genopfinde sig selv – både musikalsk og tekstmæssigt. For første gang sidder han selv i den store producer-stol, og har skabt sit eget univers med en langt mere elektronisk og nutidig lyd. Teksterne understreger at Jonas er en moden mand, med livserfaring og noget på hjerte. Det er sange der stiller eksistensielle spørgsmål, og beskæftiger sig med de store ting i livet, den svære voksne kærlighed, samt et opgør med tro og værdier.

“At lave dette album har været som at genopfinde mig selv. Jeg har fundet min egen lyd og et helt nyt tekstunivers. Jeg føler, at det her er tættere på mig, end noget jeg tidligere har lavet. Jeg føler at mine tekster er det mest ægte jeg har lavet til dato.”

Den 28. august udkommer singlen “Hvor Dit Hjerte Bor (feat Ukendt Kunstner)”, og en tilhørende musikvideo. I video’en optræder hverken Ukendt Kunstner eller Jonas, men derimod vises livet blandt en gruppe mennesker, der lever i et dansk asyl-center. Dette gør sangen til en slags politisk statement, der adresserer vores aktuelle flygtninge situation, og opfordrer til at vi kaster os ud i kærligheden. At vi tør satse alt, og elske andre betingelsesløst, selvom vi måske før er blevet brændt, og selvom det kan gøre ondt.

Albummet “Først Til Sidst” udkommer fredag den 25. september, og dagen efter bliver udgivelsen fejret med koncert på RUST i København, hvor der helt sikkert vil være et par spændende musikalske overraskelser og features.
For yderligere info, kontakt Lewis Preston Colston på lewis@playgroundmusic.com, eller Søren Krogh Thompson via søren@playgroundmusic.com